Zajednička akcija nadzora cestovnog prometa na području Samobora i Zaprešića

Inspektori cestovnog prometa Službe za Mobilne inspekcijske nadzore Ministarstva mora, prometa i infrastrukture proveli su 20. i 21. rujna te 23. i 24. rujna 2023. godine dvije koordinirane akcije inspekcijskog nadzora u cestovnom prometu na području Samobora i Zaprešića.
 
U okviru međuresorne suradnje, inspekcijski nadzori provedeni su u suradnji s policijskim službenici Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, Upravom za granicu, Ravnateljstvom policije, policijskim službenicima Mobilne jedinice prometne policije, PP Samobora, PP Zaprešića, carinskim službenicima Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Zagreb, kao i inspektorima tržišne inspekcije Službe za nadzor neregistrirane djelatnosti Državnog inspektorata Područnog ureda Zagreb.
 
Cilj zajedničkih akcija bio je suzbijanje nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta provedbom kompenzacijskih mjera i radnji unutar Schengenskog područja, s naglaskom na nezakoniti rad stranaca, utvrđivanje legaliteta boravka državljana trećih zemalja u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji te otkrivanje i sprječavanje činjenja svih drugih kaznenih djela i prekršaja.
 
Inspektori cestovnog prometa Službe za Mobilne inspekcijske nadzore Ministarstva mora, prometa i infrastrukture tijekom 8 nadzora utvrdili su prekršaje iz Zakona koji su u nadležnosti Inspekcije cestovnog prijevoza i na licu mjesta su izdali 2 prekršajna naloga, dok će, nakon  istražnih  radnji, protiv 6 prijevoznika biti pokrenuti i prekršajni postupci.
 
Policijski službenici su tijekom akcija utvrdili kršenja odredbi Zakona o strancima, Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te Zakona o osobnoj iskaznici.

Vijesti iz medija