Vlada RH: Zaključak u vezi s Projektom izmicanja županijske ceste ŽC5033 izvan naselja Kuželj, Grbajel i Guče Selo u Primorsko-goranskoj županiji

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je 208. sjednici donijela Zaključak u vezi s Projektom izmicanja županijske ceste ŽC5033 izvan naselja Kuželj, Grbajel i Guče Selo u Primorsko-goranskoj županiji.
 
Navedeni prometni pravac, ako dođe do potrebe za zatvaranjem prometa na državnoj cesti DC32, predstavlja alternativu vođenja prometa između Delnica i Čabra.
 
Budući da su Hrvatske ceste d.o.o. u proteklom razdoblju uložile znatna sredstva u rekonstrukciju Kupske magistrale, izgradnja obilaznice naselja Kuželj, Grbajel i Guče Selo predstavlja logičan slijed u dovođenju prometnog pravca između Grada Delnice i Čabra u građevinsko-prometno sigurnije i prihvatljivije stanje.
 
Nakon što su okončani radovi na izgradnji ceste od naselja Zamost do naselja Gašparci, sastavnog dijela Kupske magistrale, koja kreće od Grada Čabra do naselja Brod na Kupi odnosno spoja na DC203 prema Gradu Delnicama, dionica kroz naselja Kuželj, Grbajel i Guče selo postala je „usko grlo“ za  odvijanje dvosmjernog prometa.
 
Procijenjeni iznos sredstava potrebnih za provedbu projekta iznosi 2,7 milijuna eura (sa PDV-om), a  sredstva su osigurana u Financijskom planu društva Hrvatske ceste za 2023. i projekciji Plana za 2024. i 2025. godinu.

Najave