Vlada RH: Prihvaćeno Izvješće o vođenim pregovorima za sklapanje Ugovora o jamstvu između Republike Hrvatske i EBRD-a za nastavak financiranja dovršetka autoceste na koridoru Vc

Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj Sjednici donijela Zaključak o prihvaćanju Izvješća o vođenim pregovorima za sklapanje Ugovora o jamstvu između Republike Hrvatske i Europske banke za obnovu i razvoj, za financiranje dijela projekta 'Hrvatska - dovršetak autoceste na koridoru Vc' i Ugovora o zajmu između društva Hrvatske autoceste d.o.o. i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), za financiranje dijela tog Projekta.

Naime, na sjednici održanoj 26. ožujka 2020. godine, Vlada je donijela Odluke o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora o zajmu između društva Hrvatske autoceste d.o.o. i EBRD-a, za financiranje dijela projekta 'Hrvatska - dovršetak autoceste na koridoru Vc', kao i Odluku o pokretanju postupka za sklapanje Ugovora o jamstvu između  Hrvatske i EBRD-a, za financiranje dijela Projekta.

Zajmom će se društvu Hrvatske autoceste d.o.o. osigurati dio sredstava za financiranje dijela realizacije Projekta, čija ukupna procijenjena vrijednost iznosi 107 milijuna eura, dok će Europska banka za obnovu i razvoj za ovaj veliki infrastrukturni projekt osigurat će sredstva u iznosu od 55 milijuna eura. Izaslanstva RH i EBRD-a vodila su pregovore u razdoblju od 7. do 9. travnja 2020. godine i usuglasila konačne tekstove Ugovora o zajmu i Ugovora o jamstvu u skladu s utvrđenom osnovom za vođenje pregovora i sklapanje ugovora.

Najave