VLADA RH: Usvojen Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Dubrovačko - neretvanske županije o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Županijske lučke uprave Korčula za luke županijskog i lokalnog značaja

Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj Sjednici  usvojila Prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Županijske lučke uprave Korčula za luke županijskog i lokalnog značaja.

Ovo Odlukom utvrđuje se obuhvat lučkog područja  luke Žrnovska Banja (Polačište), te proširuje obuhvat lučkog područja luke Korčula, luke Zavalatica, luke Račišće, luke Pupnat i luke Badija. Kroz utvrđivanje  lučkog područja luke Žrnovska Banja (Polačište) stvaraju se pretpostavke za izgradnju nove trajektne luke, koja će povezivati Korčulu s poluotokom Pelješac. Projekt je procijenjen na 150 milijuna kuna, a gradnja se planira  financirati sredstvima iz EU fondova.

Proširenjem lučkog područja ostalih luka kojima upravlja Županijska lučka uprava Korčula obuhvaćena su područja koja se u stvarnosti koriste kao lučka područja, a nalaze se  izvan  lučkog sustava.

Pisane vijesti