Vlada RH: Odluka o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Šibensko-kninske županije o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju granica lučkih područja

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o davanju suglasnosti na Odluku Županijske skupštine Šibensko-kninske županije o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju granica lučkih područja.

Odlukom Županijske skupštine od dana 23. studenog 2021. godine proširuje se obuhvat lučkih područja za sljedeće luke s pripadajućim lučkim bazenima: luka Skradin (mala Jaruga i pristanište), luka Vodice (mali Porat i Stražara), luka Tribunj (Tribunj i Sovlje), luka Jezera, luka Murter - Butina (Butina i Podvrške) te luka Rogoznica (pristanište 1, pristanište 2, ribarsko iskrcajno mjesto, sidrište i ribarski vez u uvali Peleš).

Također, smanjuje se obuhvat lučkih područja za luke Zlarin (pristanište, sidrište i uvala Boci) i Prvić Luku (pristanište i sidrište).

Proširenje lučkih područja u prvom redu namijenjeno je za komunalni vez domicilnog stanovništva, kao i za ribarske potrebe, dok se smanjenje lučkih područja provodi zbog usklađivanja s prostornim planovima.

Ukupna površina lučkih područja pritom se povećava sa sadašnjih 178.074 m² na 314.424 m² (za ukupno 136.350 m²).

Pisane vijesti