Ravnateljica Kunštek sudjelovala na IVR kongresu

  • Slika /slike/foto 6_22/foto DKUNSTEK-IVR 3-6_22/nsl DKUNSTEK-IVR 3-6_22.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ravnateljica Uprave unutarnje plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Duška Kunštek sudjelovala je u petak, 3. lipnja, na IVR kongresu koji je održan u dvorani Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu.
 
Na IVR kongresu, koji je predvodio predsjednik IVR-a dr. Philippe Grulois, ravnateljica Kunštek je predstavila projekte koji se rade na plovnim putevima, u lukama, u brodarstvu, kao i ciljeve koji se žele postići tekućim i budućim projektima. Ravnateljica Uprave unutarnje plovidbe je naglasila da se, u sklopu Europskog zelenog plana, intenzivno radi na održavanju plovnih puteva, izgradnji i povećanju lučkih kapaciteta prema ekološki prihvatljivim rješenjima te da se, uz gospodarski dio, razvija i turistička ponuda koja sve više privlači riječne putničke brodove i u zadnjih nekoliko godina ostvaruje značajan rast. 
 
Predstavljanje rada Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u području Unutarnje plovidbe ravnateljica Kunštek je završila izrazivši zahvalnost što je kongres održan u Zagrebu te je naglasila da Republika Hrvatska posjeduje lučke i prijevozne kapacitete koje može ponuditi europskim tokovima roba, jer unutarnja plovidba ima važnu ulogu unutar europskog prometnog sustava i mobilnosti.

IVR je međunarodna udruga za zastupanje zajedničkih interesa unutarnje plovidbe i osiguranja te za vođenje registra unutarnjih plovila u Europi čiji je glavni cilj promocija i zastupanje zajedničkih interesa pravnih osoba te uključenih industrija na mreži glavnih europskih unutarnjih plovnih putova. Članovi IVR-a su nacionalne organizacije, brokeri, odvjetnici, brodari, predstavnici luka, logističkih centara, škola, osiguravajućih kuća, proizvođača i brodogradilišta iz područja unutarnje plovidbe.

Pisane vijesti