Potpredsjednik Vlade i ministar Butković na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ravna Gora

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske sudjelovao je u ponedjeljak, 16. listopada 2023. godine na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Ravna Gora povodom Dana Općine i Župe Ravna Gora.

„Bitan nam je ravnomjeran razvoj cijele Hrvatske, posebno onih dijelova u kojima su demografski trendovi negativni. Zato je osmišljen program vezan uz Dalmatinsku zagoru, Liku i Gorski kotar“, istaknuo je u prigodnom obraćanju okupljenima potpredsjednik Vlade i ministar Butković naglasivši kako su, kad je riječ o Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, na goranskom području napravljeni brojni zahvati u prometnice, kao što je cesta Hrvatsko – Ložac, te su osigurana sredstva za izgradnju zaobilaznice Kuželj u Kupskoj dolini i zaobilaznice Fužine. „Platit ćemo sve troškove zimske službe, dio novca usmjerit ćemo prema Županijskoj upravi za ceste koja će ih iskoristiti na terenu, a radimo i na osmišljavanju programa kojim bismo pojačali sufinanciranja vezana uz nerazvrstane ceste“, nastavio je Butković koji je ovom prilikom pohvalio predan i kvalitetan rad domaćina na privlačenju ulaganja u ravnogorsko područje.
 
Načelnik Općine Ravna Gora Mišel Šćuka u svom je govoru zahvalio svima na pomoći u ostvarenju rezultata tijekom godina, a posebnu zahvalu je uputio potpredsjedniku Vlade i ministru Butkoviću. „Puno je planova i za daljnje aktivnosti. Iznad Frankopanske šetnice planiramo ulaganjem od 500.000 eura urediti park, počeli su radovi na uređenju sanjkališta u Ravnoj Gori, krenut ćemo u milijun eura vrijedan projekt izgradnje roler staze kraj škole, ići će se u sanaciju i uređenje prometnice u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Ravnoj Gori, kao i rekonstrukciju prometnica u nekim drugim dijelovima općine“, istaknuo je neke od planova ravnogorski načelnik.
 
Uz potpredsjednika Vlade i ministra Butkovića te načelnika Šćuka, na sjednici su sudjelovali i predsjednik Općinskog vijeća Ravne Gore Ivica Janeš, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Domagoj Mikulić, državni tajnik u Ministarstvu sporta i turizma Tomislav Družak, nadbiskup Riječke nadbiskupije Mate Uzinić, saborski zastupnici i drugi. Svečana sjednica Općinskog vijeća završila je dodjelom godišnjih nagrada te zahvalnica zaslužnim društvima i pojedincima.

Najave