Potpredsjednik Vlade i ministar Butković na obilježavanju Dana Grada Bakra

Slika /slike/foto 7_23/nsl PPVRH-BAKAR-NL 14-7_23.jpg
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Bakra, koja se održala u petak, 14. srpnja povodom Dana Grada, blagdana njegove zaštitnice svete Margarete i 30 godina od ustanovljenja Bakra kao samostalne jedinice lokalne samouprave.

„Bakar je perjanica Hrvatskog primorja i u gospodarskom i u svakom drugom smislu i na tome vam od srca čestitam.“, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar Butković dodavši kako se može reći da je Bakar pokazao ne samo Primorsko-goranskoj županiji, već i cijeloj Hrvatskoj, što može jedan grad s pametnim vodstvom, pametnim ljudima, programima i ciljevima.

Osvrnuvši se na izgled Bakra sredinom 90-ih godina prošlog stoljeća, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture je istaknuo kako je Bakar s bogatom prošlošću uvijek bio jak, ali tada je, gledano infrastrukturno, jako loše izgledao i nije privlačio ljude. „Odlukom ondašnjeg sistema i koksarom uništen je ovaj Bakarski zaljev i trebalo je puno godina da se u Bakru riješe tih trauma. To nije bio lak posao. No, riješili ste taj problem i realizirali brojne projekte na infrastrukturnom, gospodarskom, kulturnom planu.“, zaključio je Butković.

„Pokrenuli smo čitav naš predivan grad. Vidjeli ste tragove koksare i bolne rane koje je trebalo zaliječiti. One su još uvijek tu, ali mi se borimo i ustrajni smo da našem predivnom kraju vratimo stari sjaj.“, rekao je gradonačelnik Grada Bakra Tomislav Klarić istaknuvši kako je prije godinu i pol započeo najveći investicijski ciklus u povijesti Bakra. „Gradi se na sve strane.“, nastavio je bakarski gradonačelnik te se osvrnuo na neke od projekata koji su realizirani, u tijeku ili su planu. 

„Moram istaknuti i Vladu Republike Hrvatske, premijera Plenkovića i potpredsjednika Vlade i ministra Olega Butkovića. Ministar Butković učinio je, ne samo za Grad Bakar, već i za čitavo naše Hrvatsko primorje i Hrvatsku toliko koliko nije ni jedan ministar iz ovih naših krajeva.“, naglasio je gradonačelnik Klarić podsjetivši na projekte kao što su tunel Učka, Zagrebačka obala te nedavno otvorena cesta od Meja do Oštrovice.

Uz potpredsjednika Vlade i ministra Butkovića i gradonačelnika Klarića, na sjednici su sudjelovali i predsjednik Gradskog vijeća Bakra Milan Rončević, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Josip Borić, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula te gradonačelnici i načelnici gradova i općina Primorsko-goranske županije. Svečana sjednica Gradskog vijeća završila je dodjelom nagrada najboljim učenicima generacije, zahvalnica za volonterski rad i drugi doprinos životu u Bakru te Godišnje nagrade Grada.
(FOTO: Novi List)


Pisane vijesti