Jedna osoba poginula u pomorskoj nesreći kod otoka Murvenjaka

U ponedjeljak, 17. srpnja oko 19,35 sati u Murterskom moru dogodila se pomorska nesreća, u kojoj su sudjelovali motorna jahta i ribarica, a u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Nedugo nakon dojave službenici Lučke kapetanije Šibenik sa ukrcanim djelatnicima Hitne medicinske pomoći Šibenik doplovili su na poziciju pomorske nesreće, južno od otoka Murvenjak, gdje su zatekli oštećenu ribaricu na kojoj je u trenutku nesreće bilo devet članova posade, svi državljani Republike Hrvatske, od kojih je jedan, nažalost, smrtno stradao.

Na motornoj jahti, u trenutku nesreće boravile su četiri osobe, svi državljani Republike Hrvatske, koji su se nakon nesreće evakuirali na drugu brodicu u blizini. Nakon nesreće došlo je do potonuća motorne jahte, a na poziciji nije uočeno onečišćenje mora.

Preliminarnim očevidnim radnjama o uzrocima ove pomorske nesreće utvrđeno je da se sudar ribarice i motorne jahte duljine 12,49 metara, hrvatske zastave dogodio u neposrednoj blizini navedene pozicije, na način da je motorna jahta udarila u desni bok ribarice, pri čemu su na ribarici nastala značajna oštećenja trupa iznad razine mora i značajna oštećenja nadgrađa, ali je ostala u plovnome stanju.

Nakon dovršetka preliminarnog očevida ribarica je spasilačkim brodom šibenske Kapetanije uzeta u tegalj i prevezena u mjesto Podvrške, na otoku Murteru. Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće provodi Lučka kapetanija Šibenik, u suradnji sa policijskim službenicima.

Pisane vijesti