Obilaznica Turanj puštena u promet

  • Slika /slike/foto 7_23/foto PPVRH-KA 13-7_23/nsl PPVRH-KA 13-7_23.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom, u četvrtak je sudjelovao na puštanju u promet obilaznice Turnja.
 
Obilaznica Turnja izgrađena je kroz projekt Izgradnja brze ceste kroz Karlovac, Splitski pravac, Dionica Mostanje – Vukmanički Cerovac. Ova novoprojektirana dionica nastavlja se na već izgrađenu brzu gradsku cestu, i proteže se do Cerovca Vukmaničkog gdje se spaja na postojeću državnu cestu D1 s glavnim smjerom prema Plitvicama. Projektom je obuhvaćena izgradnja glavne trase ceste sa mostom preko rijeke Korane i vijaduktom Sajevac, putni prijelazi s nadvožnjacima Jelaši i Slunjska brda te raskrižja Mostanje i Cerovac.
 
„Došao je i taj dan da otvaramo dionicu brze ceste Mostanje – Vukmanički Cerovac ukupne duljine 6,2 kilometra čija je vrijednost oko 30 milijuna eura, kada uključimo i izgradnju mosta koja je bila prije 13,14 godina.“, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture izrazivši zadovoljstvo što je nakon tri godine projekt završen. Butković je nadalje podsjetio kako je potreba za gradnjom ove dionice bila prioritet Vlade, Ministarstva i Hrvatskih cesta uz potporu Grada i Županije. „Ta cijela priča je trajala malo duže, no kada pogledamo unatrag, nakon potpisanog ugovora se dogodio potres i rat u Ukrajini te poremećaji na tržištu u cijenama materijala.“, nastavio je naglasivši kako, unatoč svemu, možemo biti zadovoljni te da je sada na zadovoljstvo ljudi koji ovdje žive sve gotovo.
 
Karlovački gradonačelnik Damir Mandić naglasio je nemjerljivu važnost novootvorene dionice zahvalivši državi što je pokazala da će ne samo realizirati projekt, već i uskladiti  projekt obrane od poplava i obilaznice.
 
Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić zahvalio je svima na strpljenju od 2009. godine otkako je napravljen most pa sve do danas, istaknuo je kako se obilaznicom značajno povećava sigurnost prometa, poglavito Turnja gdje je bio pritisak teškog teretnog prometa te dodao kako će se promet i dalje pratiti i, ukoliko se ukaže potreba, nastavit radovi na mjestima mogućih novih uskih grla.
 
Nakon puštanja u promet obilaznice Turnja, potpredsjednik Vlade i ministar Butković sudjelovao je i na Svečanoj sjednici Grada Karlovca povodom 444. rođendana Grada.

Hrvatske ceste >>> video

Najave