Potpredsjednik Vlade i ministar Butković na obilježavanju 30. obljetnice Vinodolske općine

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovao je u ponedjeljak, 17. travnja na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vinodolska općina povodom obilježavanja 30 godina od osnutka Općine.

Svečana sjednica Općinskog vijeća održala se u Domu kulture Bribir, gdje se okupljenima prigodno obratio potpredsjednik Vlade i ministar Butković koji je čestitao mještanima na svemu učinjenom u proteklih 30 godina naglasivši kako je tijekom godina Vinodolska općina postala ugodno mjesto za život. „Rijetko koja općina u Hrvatskoj ima takvu perspektivu te promišlja o razvojnim projektima.“, istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture te je dodao kako ga čini izrazito sretnim vidjeti napredak u rodnom kraju i susjednoj općini. „Veselim se svim novim projektima, a svi mi ovdje koji obnašamo funkcije tu smo da pomognemo u realizaciji svih projekata i ciljeva koje ste si zacrtali.“, zaključio je svoje obraćanje potpredsjednik Vlade i ministar Butković.
 
Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina u svom je obraćanju istaknuo kako je zajedničkom suradnjom napravljen veliki broj projekata te da uvijek mogu računati na zeleno-plavu županiju.
 
„Općina smo koja se razvija i raste suočavajući se s izazovima turbulentnog vremena u kojem živimo. Upravo iz tih razloga moramo biti svjesni odgovornosti koje smo preuzeli te biti pokretači i zagovornici promjena koje će naš kraj učiniti još boljim mjestom za život. Kako bismo to postigli, potrebni su nam suradnja, razumijevanje, složnost i kompromis.“, izjavio je predsjednik Općinskog vijeća Dean Barac, dok je načelnik Općine Vinodolska općina Daniel Grbić podsjetio na prošlost Općine istaknuvši kako se Vinodolska općina svrstala u kraj poželjan za život koji krasi dobra prometna povezanost, klima i kulturno-povijesna baština neprocjenjive vrijednosti.
 
Svečana sjednica završila je dodjelom priznanja i zahvalnica mještanima koji su dali svoj doprinos razvoju Vinodolske općine.

Pisane vijesti