Potpredsjednik Vlade i ministar Butković na konferenciji "Izvrsnost u izazovima"

  • Slika /slike/foto 11_22/foto PPVRH-MIN KONF-JL-ZG 28-11_22/nsl PPVRH-MIN KONF-JL-ZG 28-11_22.jpg
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovao je u ponedjeljak, 28. studenog 2022. godine na konferenciji Jutarnjeg lista koja se pod nazivom "Izvrsnost u izazovima" održala u Zagrebu.
 
"Počevši od COVID krize, eskalacije cijena materijala i radova, osobito u građevinskom sektoru, pa do rata u Ukrajini i posljedično energetske krize, Hrvatska se, kao i ostale europske i svjetske zemlje, suočila s velikim izazovima koji su tražili odvažno djelovanje.", nastavio je potpredsjednik Vlade te dodao kako je Vlada Republike Hrvatske pokazala da može odlučno i pravovremeno reagirati donošenjem niza odluka za ublažavanje udara na standard građana i gospodarstvo.
 
U uvodnom govoru podsjetio je kako je Vlada, među ostalim, donijela dva paketa mjera ukupno vrijednih više od 26 milijardi kuna s ciljem očuvanja radnih mjesta i zaštite građana i gospodarstva.
 
Potpredsjednik Vlade i ministar Butković nadalje je istaknuo kako će, u prometnom smislu, 2022. godine biti upisana kao godina otvorenja najznačajnijeg infrastrukturnog i nacionalnog projekta – Pelješkog mosta, čijom je izgradnjom Hrvatska trajno cestovno povezana. Osvrnuvši se na nedavnu potvrdu ulaska Hrvatske u schengenski prostor, potpredsjednik Vlade je naglasio kako će to doprinijeti sigurnosti naše zemlje, slobodi kretanja, a bit će i dodana vrijednost za naše izvoznike, turizam i za hrvatsko gospodarstvo u cjelini.
 
"Naši gospodarstvenici su nam tu ključni, oni su poluga razvoja i stoga ostajemo otvoreni za suradnju kako bi Hrvatska ostvarila zacrtani gospodarski rast, gdje je moguće rasteretila gospodarstvenike i podignula standard svojih građana.", rekao je sudionicima konferencije potpredsjednik Vlade i ministar Butković te dodao kako je poduzetnicima na raspolaganju oko 3 milijarde kuna za zelenu tranziciju, inovacije i digitalizaciju iz Plana oporavka i kako se nastavlja se s provedbom mjera administrativnog rasterećenja. Zaključio je na kraju svog govora kako Vlada ostaje otvorena za suradnju s gospodarskim sektorom bez kojeg ne bi bilo uspješnog odgovora na izazove.
 
Konferencija "Izvrsnost u izazovima", koju je organizirala Hanza Media zajedno sa Coca-Cola HBC Hrvatska, okupila je relevantne predstavnike iz javnog sektora, poslovne zajednice i partnerskih organizacija, a, uz uvodne prezentacije, održana je i panel-rasprava u kojoj su čelnici najvećih tvrtki iz maloprodaje, hotelijerstva, ugostiteljstva i medija razmijenili mišljenja o tome kako tvrtke, kroz izvrsnost u poslovnim procesima, mogu stvoriti novu vrijednost i predvoditi promjene.

Najave