Potpisan ugovor za projekt rekonstrukcije Primorske ulice u Novalji

  • Slika /slike/foto 11_22/foto PPVRH-MIN-ZG 28-11_22/nsl PPVRH-MIN-ZG 28-11_22.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Rekonstrukcija Primorske ulice – 1. faza" u Novalji.
 
Ugovor vrijedan više od 45 milijuna kuna sufinanciran sredstvima Europske unije potpisali su potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo.
 
Rekonstrukcijom Primorske ulice (1. faza), koja je pristupna cesta luci otvorenoj za javni promet Luka Novalja-luka Jug, doprinijet će se većoj protočnosti prometa i povećanju prometne sigurnosti čime će se smanjiti opterećenost pristupne ceste. Projekt rekonstrukcije prometnice uključuje i rekonstrukciju 139 parkirališnih mjesta, kao i montažu solarnih klupa i čekaonica te izvođenje horizontalne signalizacije kojom će se olakšati pristup osobama s posebnim potrebama.
 
Projekt rekonstrukcije Primorske ulice u Novalji nastavak je velikog ciklusa ulaganja u lučku infrastrukturu gdje se sredstvima Kohezijskog fonda trenutno sufinanciraju 22 projekta rekonstrukcije ili izgradnje luka i pristupne infrastrukture u lukama od županijskog i lokalnog značaja diljem jadranske obale.

Najave