Otvoreni radovi na dionici brze ceste Križevci – Kloštar Vojakovački

  • Slika /slike/foto 10_22/foto PPVRH-MIN-KKZ 26-10_22/nsl w PPVRH-MIN-KKZ 26-10_22.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sa predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem boravio je u srijedu, 26. listopada u Koprivničko-križevačkoj županiji gdje su sudjelovali na otvorenju radova na dionici brze ceste Križevci - Kloštar Vojakovački.

Uvođenjem u posao izvođača radova, tvrtke Kamgrad, započeli su radovi na 7,5 kilometara dugoj dionici sjevernog kolnika brze ceste, čiji je dovršetak planiran za 30 mjeseci.

Na upit novinara o nastavku gradnje ceste od Kloštra Vojakovačkog do Koprivnice, potpredsjednik Vlade i ministar Butković i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić izjavili su da će se gradnja nastaviti kad se za to steknu potrebni uvjeti.

Odgovarajući na novinarske upite vezane za kašnjenje radova i modernizaciju na željezničkoj pruzi Križevci – Dugo Selo i za radove na pruzi od Križevaca do mađarske granice, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture izjavio je kako radovi kasne zbog problema iz konzorcija hrvatskih izvoditelja istaknuvši kako su radovi na pruzi od Križevaca do mađarske granice ugovoreni i izvode se jako dobro.

Dodajmo kako su otvorenju radova, uz predsjednika Vlade i potpredsjednika Vlade i ministra mora, prometa i infrastrukture, nazočili i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, gradonačelnik Grada Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn, saborski zastupnik Darko Sobota i drugi.

Najave