Državni tajnik Josip Bilaver otvorio "24. Biograd boat show"

  • Slika /slike/foto 10_22/foto dtBILAVER-BBS 26-10_22/nsl dtBILAVER-BBS 26-10_22.jpg
  • Slika
  • Slika
Državni tajnik Josip Bilaver otvorio je u srijedu, 26. listopada 2022. godine, "24. Biograd boat show".

Ovaj sajam najpoznatiji je regionalni sajam nautike i plovila za srednju Europu te se ove godine održava od 26. do 30. listopada 2022. godine.

Biograd boat show tradicionalno se održava u marini Kornati u Biogradu, jednoj od tri najveće marine na Jadranu, u kojoj se tijekom godine održi preko 50 regata i manifestacija te u kojoj svake godine boravi više od 60.000 nautičara.

U svom govoru državni tajnik Bilaver istaknuo je: “Nautika je jedan od vodećih sektora u cjelokupnom turističkom rezultatu Republike Hrvatske, a što pokazuju i ovogodišnje izvrsne brojke prema kojima je u Jadranu boravilo više od 53 tisuće stranih jahti i brodica. I ove godine nas veseli čuti kako smo svjetska destinacija broj jedan u iznajmljivanju jahti i brodica bez posade, a vjerujemo kako je tome tako upravo zbog kontinuiranog ulaganja u popratne usluge i dodatne sadržaje u nautici koji obogaćuju i doprinose cjelokupnoj turističkoj ponudi na Jadranu. Valja istaknuti kako nautičku ponudu prati i odgovarajuća infrastruktura u našim lukama i nautičkim središtima, a u koja Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture kontinuirano ulaže. Vjerujem kako su upravo ulaganja koja danas provodimo u lučku infrastrukturu, a koja su vrijedna oko 2 milijarde kuna, dala i dat će u budućnosti svoj doprinos da Hrvatska učvrsti svoju poziciju na svjetskoj nautičkoj karti. Događanje poput Biograd boat show izuzetna je prilika za povećanje turističke ponude Republike Hrvatske te isto zasigurno doprinosi poboljšanju ukupnog gospodarskog rasta te daljnjeg razvitka turizma te nautike.“.
 

Pisane vijesti