Ministar Oleg Butković na svečanom polaganju kamena temeljca za novi poslovni objekt Hrvatske pošte na Kukuljanovu

Slika /slike/foto 1_20/foto MIN-BAKAR 31-1_20/1 MIN-BAKAR 31-1_20.jpg
Polaganjem kamena temeljca u bakarskoj Industrijskoj zoni Kukuljanovo svečano je obilježen  početak izgradnje novog poslovnog objekta Hrvatske pošte, vrijednog gotovo 60 milijuna kuna.

Prigodnoj svečanosti prisustvovao je i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, koji je  izrazio zadovoljstvo najnovijom investicijom HP-a i današnjim početkom radova.

„Hrvatska pošta jedno je od najvećih trgovačkih društava u resoru, koje iz godine u godinu bilježi poslovne uspjehe. Prošlu je godinu zaključila s otvaranjem Novog sortirnog centra u Velikoj Gorici, a ovu je započela s daljnjim ulaganjem u modernizaciju.“, istaknuo je ministar Butković.

Prisutne je pozdravio i predsjednik Uprave Hrvatske pošte, Ivan Čulo, koji je prigodom polaganja kamena temeljca naglasio kako je novi poslovni objekt u zoni Bakar-Kukuljanovo ujedno i završna investicija u infrastrukturni razvoj mreže HP-a za razradu pošiljaka u ovom ciklusu.

„Nakon što smo u protekle tri godine proširili i preuredili logistički prostor u Osijeku, sagradili novi logistički centar u Zadru, proširili kapacitete u Bjelovaru i nakon toga završili najveću investiciju u povijesti Hrvatske pošte, Novi sortirni centar u Velikoj Gorici, ulaganje u objekt na Kukuljanovu, završna je točka u infrastrukturi Hrvatske pošte, koja će pomoći da i dalje rastemo logistički, te razvijamo i pružamo još kvalitetnije usluge građanstvu.“, izjavio je predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo.

Poslovni objekt Kukuljanovo od iznimne je važnosti za poštanski promet zapadnog dijela Hrvatske, a njegovim puštanjem u rad podići će se kvaliteta, kao i brzina pružanja usluga svim stanovnicima koji gravitiraju prema ovom području.

Objekt će nakon izgradnje imati ukupnu površinu od gotovo 5000 m2, raspolagat će vlastitom sunčanom elektranom, a nalazit će se u neposrednoj blizini autoceste Rijeka – Zagreb i Kvarnerske ceste, udaljen svega 10 kilometara od središta Rijeke. Gradnjom novog poslovnog objekta Kukuljanovo Hrvatska pošta imat će četiri najmodernije točke u mreži objekata za sortiranje pošiljaka.

Vijesti iz medija