Ministar Oleg Butković na otvorenju radova izgradnje obilaznice naselja Ložišća na otoku Braču

Slika /slike/foto 4_19/foto MIN-BRAC 25-4_19/nsl MIN-BRAC 25-4_19.jpg
Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković danas je, zajedno sa ministrom uprave, Lovrom Kušćevićem, prisustvovao svečanom otvorenju radova na izgradnji obilaznice naselja Ložišća na otoku Braču.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 31,3 milijuna kuna, a navedenim sredstvima će se izgraditi obilaznica naselja Ložišća u duljini od 1,56 kilometara. Završetak radova na ovoj dionici očekuje se za godinu i pol, a izgradnjom ove obilaznice Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture zajedno sa Hrvatskim cestama kao investitorom želi poboljšati cestovnu infrastrukturu otoka Brača i utjecati na bolju povezanost lokalnih mjesta za otočno stanovništvo.

„Izgradnjom ove prometnice rješavamo prometni čep u samom središtu ovog bračkog mjesta. Riječ je o projektu koji svojom veličinom i vrijednošću možda i nije usporediv s nekim drugim projektima, no on za ove ljude ovdje znači uistinu mnogo, i zato sam došao danas na Brač.“ – rekao je ministar Butković te istaknuo kako će danas obići i druga otočna mjesta i razgovarati o investicijama, poput izgradnje kružnih tokova i rješavanja određenih prometnica. „Za mnoge od tih projekata već se izrađuje projektna dokumentacija, stoga zahvaljujem Hrvatskim cestama na ažurnosti, i Županijskoj upravi za ceste na kvalitetnoj suradnji“. – istaknuo je ministar Butković na otvorenju radova izgradnje obilaznice.
 
Projekt izgradnje obilaznice naselja Ložišća zasigurno će predstavljati dodatni resurs za razvoj turizma na otoku Braču, dok će izgradnja i modernizacija lokalnih cesta biti od iznimnog značaja za daljnji gospodarski razvoj otoka te će, uz poboljšanje prometne povezanosti otoka, rezultirati i boljom dostupnošću javnih usluga, mobilnošću i mogućnošću dnevne migracije stanovništva na posao i s posla.


Najave