Ministar Butković na otvorenju ACI-jeve marine u Rovinju

Slika /slike/foto 4_19/foto VRH-ACI 26-4_19/nsl z VRH-ACI 26-4_19.JPG
Danas je u Rovinju otvorena rekonstruirana i obnovljena ACI-jeva marina. Riječ  je o pojedinačno najvećoj investiciji najpoznatijeg i najvećeg lanca marina u Republici Hrvatskoj u koju je ukupno uloženo više od 150 milijuna kuna.

Na svečanosti koja se povodom otvaranja novouređene marine održala u Rovinju sudjelovali su mnogi uglednici, među njima i Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković te ministar mora prometa i infrastrukture, Oleg Butković >>> video >>>

Svečanom otvorenju nazočili su i potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar te ministar turizma, Gari Cappelli.

Marina Rovinj je prva u ACI sustavu kategorizirana sa visokih pet sidara, raspolaže sa ukupno 196 vezova i jedna je od najvećih u Republici Hrvatskoj. Smještena je neposredno uz nedavno otvoreni Grand hotel Park, u blizini turističke zone Monte Mulini.

Ustvrdivši kako je riječ o najmodernijoj marini koju ACI uopće ima na hrvatskom Jadranu, predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je kako novih skoro 200 vezova omogućuje jednu sasvim novu razinu nautičke usluge u turizmu Republike Hrvatske.

"To će zasigurno dati još jedan impuls jačanju turizma u Istri, kao u jednoj od županija nositeljica hrvatskog turizma. Danas smo se upoznali i s napretkom radova na Istarskom ipsilonu, što govori u prilog tomu koliko nam je Istra važna", istaknuo je predsjednik Vlade Plenković.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković smatra kako jedinstvenu ACI marinu Rovinj treba promatrati u širem kontekstu kako bi se shvatila njena važnost i potencijal.

"Spoj ACI marine Rovinj i zone Monte Mulini formula je uspjeha razvoja nautike luksuza i primjer je strateški promišljene suradnje dvaju poduzetnika iz dvije različite, a opet tako bliske i srodne branše. Ako je negdje sinergija u punom smislu došla do izražaja, onda je to u ovom slučaju ovdje.". - poručio je ministar Butković.

Otvaranje marine pozdravio je i ministar turizma Gari Cappelli dok je Predsjednik Uprave ACI-ja, Kristijan Pavić ustvrdio kako je nova marina značajno podigla kvalitetu i turističke standarde Rovinja, višestrukog prvaka turizma Republike Hrvatske.

Podsjetimo kako je rekonstrukcija marine u Rovinju započela  u travnju 2017. godine, te su u marini izgrađenoj 80-ih godina prošloga stoljeća ostali nepromijenjeni samo koncesijom određeni gabariti, dok je sve ostalo izgrađeno iznova.

Nakon obnove rovinjska marina raspolaže sa ukupno 1.400 m2 komercijalnih prostora sa raznolikim ugostiteljskim i uslužnim sadržajima. Bogatsvo i raznolikost ovih sadržaja prožeto je ekskluzivnošću u svakom svom detalju, što s obzirom na zavidan turistički uzlet Rovinja u posljednjih desetak godina ovaj grad i zaslužuje.

Pisane vijesti