Državna tajnica Nikolina Brnjac održala sastanak s koordinatoricom Mediteranskog koridora Ivetom Radicovom

Slika /slike/foto 4_19/foto dtBRNJAC-ESP 24-4_19/7 z dtBRNJAC-ESP 24-4_19.JPG
Sastanak u MInistarstvu mora, prometa i infrastrukture na temu stanja realizacije ugovorenih projekata u željezničkom sektoru, na trasi Mediteranskog koridora, održala je danas državna tajnica za promet, Nikolina Brnjac sa koordinatoricom Europske komisije za Mediteranski koridor, Ivetom Radicovom, kojoj je ovo ujedno i prvi službeni posjet Hrvatskoj od preuzimanja trenutne dužnosti.

Državna tajnica Brnjac u svojem obraćanju istaknula je iznimno dobre odnose sa prethodnim koordinatorom Mediteranskog koridora, Janom Laurensom Brinkhorstom te je izrazila nadu u nastavak pozitivne suradnje. U tom smislu, državna tajnica Brnjac predstavila je trenutno stanje ugovorenih projekata u željezničkom sektoru na trasi Mediteranskog koridora, uz osvrt na Hrvatsko viđenje proširenja Mediteranskog koridora, koji uključuje trasu bivšeg X koridora, ali i Vc koridora, kao i novih projekata na spomenutim sekcijama. Također, istaknula je da južni krak budućeg proširenja Koridora mora obuhvaćati i hrvatske luke Split, Zadar,  Šibenik i Ploče. "RH će u financijskoj perspektivi 2021.-202.7 kroz sredstva iz novog instrumenta za povezivanje Europe i strukturnih fondova nastaviti napore završetka pruge od Rijeke preko Zagreba do mađarske granice, kao i investicija u našu glavnu Luku  - Rijeka, ali i ostale luke.". - istaknula je državna tajnica Brnjac.

Državna tajnica Brnjac, zahvalila je koordinatorici Radičovoj na susretu te je pozvala na sudjelovanje u predstojećim Ten-T danima, koji će se održati u prvoj polovini 2020. godine, u Šibeniku, što će biti jedno od najvećih događanja u Hrvatskoj tijekom Hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske Unije.

Koordinatorica Mediteransko koridora, Radicova istaknula je kako je vrlo bitno imati spremnu i zrelu zalihu projekata, kako bi mogli biti odmah aplicirani kada se postigne dogovor oko novog višegodišnjeg financijskog okvira EU i kada se otvore mogućnosti financiranja i zahvalila državnoj tajnici Brnjac na pozivu na 'TEN-T dane', koji će se održati u Šibeniku 13. i 15. svibnja 2020. godine te je ovom prigodom i potvrdila vlastiti dolazak.





Vijesti iz medija