Intenzivno koordinirano traganje za nestalom osobom od jučer traje u istarskom akvatoriju

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) izvijestila je nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o koordiniranoj akciji traganja za muškom osobom, nestalom jučer u moru kod Novigrada.

Obavijest o nestanku muške osobe uslijed pada sa jedrilice u more, kod istarskog Novigrada dojavljena je posredstvom MRCC Rijeka službenicima Lučke kapetanije Pula jučer, 21. srpnja u 16.13 sati, slijedom čega je pokrenuta koordinirana akcija traganja za nestalim, a o događaju je obaviještena Postaja pomorske i aerodromske policije Pula.

Intenzivno površinsko traganje za nestalim jučer se provodilo u širem novigradskom akvatoriju, sa dvije brodice iz sastava LK Pula, jednim policijskim brodom, jednom brodicom Lučke uprave Pula i dvije privatne brodice.

Budući da intenzivno traganje do večeri nije rezultiralo pronalaskom, akcija je privremeno obustavljena sinoć u 21.00 sat te je nastavljena jutros, 22. srpnja odmah po razdanjivanju.

Slijedom dostupnih informacija u okviru preliminarnog očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, traga se za muškom osobom, državljanin Republike Italije, čiji nestanak je prijavila njegova supruga, također talijanska državljanka te ujedno druga članica posade jedrilice, koja je do okončanja akcije i očevidnih radnji zbrinuta na siguran vez, u Novigradu.

Slijedom naloga pulske Kapetanije od jutros se prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja emitira obavijest o čovjeku u moru (PAN-PAN), putem Obalne radio postaje ORP Rijeka – radio.

Pisane vijesti