Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o davanju suglasnosti Upravnom vijeću LU Šibenik za sklapanje ugovora o nabavi za radove produbljenja dna akvatorija ispred obala Rogač, Dobrika i za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna u 2025. i 2026. godini

Slika /slike/banski-dvori.jpg
Usvajanjem ove Odluke Upravnom vijeću šibenske Lučke uprave dana je suglasnost za sklapanje ugovora u svrhu nabave radova produbljenja morskog dna ispred obala Rogač, Dobrika te za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna u 2025. i 2026. godini.

Vlada RH na današnjoj je Sjednici usvojila Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Upravnom vijeću Lučke uprave Šibenik za sklapanje ugovora o nabavi vezano za radove produbljenja dna akvatorija ispred obala Rogač, Dobrika i za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna u 2025. i 2026. godini.

Donošenjem ove Odluke daje se suglasnost Upravnom vijeću Lučke uprave Šibenik da se po provedenom postupku javne nabave sklopi ugovor o nabavi Modernizacija lučkog područja luke Šibenik, radovi na produbljenju dna akvatorija sa odabranim ponuditeljem HIDRORADOVI SAGENA, obrt za hidro-radove i usluge Šibenik, u iznosu od 2,5 milijuna eura bez poreza na dodanu vrijednost, odnosno 3,1 milijuna eura s porezom na dodanu vrijednost.

Lučkoj upravi Šibenik za preuzimanje obveza na teret sredstava Državnog proračuna u 2025. i 2026. godini, za sklapanje predmetnog Ugovora o nabavi.

Realizacijom projekta Modernizacija lučkog područja luke Šibenik   unaprijedit će se  infrastruktura u teretnom dijelu luke, jer će se postići  dubina gaza dostatna za brodove koji mogu uploviti u akvatorij luke Šibenik, a što će u konačnici stvoriti  pretpostavke za povećanje prekrcaja tereta i promjenom strukture tereta, kojima se manipulira u luci Šibenik. Osim toga, produbljivanjem se povećava sigurnost plovidbe u luci.

Pisane vijesti