Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma Sućuraj

Ovom Odlukom omogućuje se raspisivanje obavijesti o Javnom prikupljanju ponuda, za dodjelu koncesije u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene, luke nautičkog turizma Sućuraj.
 
Vlada RH na današnjoj je Sjednici usvojila Prijedlog obavijesti o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene - luke nautičkog turizma Sućuraj.
 
Donošenjem ove Odluke raspisuje se obavijest za javno prikupljanje ponuda, za dodjelu koncesije u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene, luke nautičkog turizma Sućuraj.
 
Urbanističkim planom uređenja ove luke, navedena luka je planirana kao luka kapaciteta do 250 vezova.
 
Koncesija se daje na razdoblje od 30 godina i površina pomorskog dobra lučkog područja, koje se daje u koncesiju ukupno iznosi 100.251 metar kvadratni.
 
Procijenjena vrijednost koncesije je oko 57,4 milijuna eura.
 
Početni iznos stalnog dijela koncesijske naknade iznosi 0,3 eura po metru kvadratnom s time da će se iznos stalnog dijela koncesijske naknade, nakon desete godine povećavati svakih 5 godina za 0,07 eura po metru zauzetog pomorskog dobra, a početni iznos promjenjivog dijela koncesijske naknade iznosi 2% prihoda ostvarenog na koncesioniranom području.

Pisane vijesti