AIN: Ozbiljna nezgoda zrakoplova tipa Boeing 737-800, Zračna luka Franjo Tuđman

Slika /arhiva/w ain logo.jpg
"Dana 02. listopada 2018. godine oko 14:57 sati prema lokalnom vremenu, dogodila se ozbiljna nezgoda zrakoplova tipa Boeing 737-800, tvrtke Pegasus Airlines, na letu PGT93J iz Istanbula za Pariz. U zrakoplovu su se nalazila 172 putnika (turski i francuski državljani) te 6 članova posade (grčki i turski državljani).

Zrakoplov je ulaskom u hrvatski zračni prostor objavio “Emergency” stanje i zatražio preusmjeravanje i slijetanje na Zračnu luku Franjo Tuđman, sve zbog eksplozije električne cigarete jednog od putnika. Požar je ugašen neposredno nakon događaja. Jedan putnik je zadobio manje tjelesne ozljede u obliku opekotina prstiju, dok je na zrakoplovu nastala manja materijalna šteta.

Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu o događaju je obaviještena od strane Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Odmah po dojavi, istražitelji zrakoplovnih nesreća Agencije upućeni su na teren radi obavljanja očevida i prikupljanja svih potrebnih informacija. Daljnja istraga je u tijeku.

Nakon završene sigurnosne istrage, konačni rezultati će biti javno objavljeni na web stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu www.ain.hr u obliku Završnog izvješća o predmetnoj ozbiljnoj nezgodi zrakoplova.
". - priopćeno je iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.


Vijesti iz medija