Od-obalni nenastanjeni eksploatacijski objekt 'IVANA D'

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka je u večernjim satima 5. prosinca od ovlaštenika dozvole INA – Industrija nafte d.d. zaprimila informaciju kako je došlo do prekida daljinskog nadzora i kontakta nad nenastanjenim eksploatacijskim od-obalnim objektom „Ivana D“, koji se nalazi u Sjevernom Jadranu izvan vanjske granice teritorijalnog mora Republike Hrvatske, u području ZERP-a.

Ovlaštenik dozvole, tvrtka INA - Industrija nafte d.d., obavijestio je MRCC Rijeku da su bušotine na objektu „Ivana D“, kao i na ostalim povezanim od-obalnim objektima, pravovremeno zatvorene, čime je onemogućeno moguće propuštanje plina iz spojnih cjevovoda.

Posade na nastanjenim eksploatacijskim objektima „Ivana A“ i „Annamaria A“ nisu ugrožene.

U međuvremenu je dobivena potvrda od strane pilota Obalne straže Republike Hrvatske, da predmetni objekt nije vidljiv na poziciji, dok će se ostale okolnosti utvrditi neposrednim površinskim opažanjem, po smirivanju vremenskih uvjeta na moru te će se, u skladu s utvrđenim stanjem, poduzeti svi potrebni koraci propisani zaštitom i sigurnošću od-obalnih objekata.

Pisane vijesti