Ministar Butković na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Malog Lošinja

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković sudjelovao je  u četvrtak, 9. studenoga 2023. godine na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja povodom obilježavanja Dana Grada.

U svom obraćanju okupljenima potpredsjednik Vlade i ministar Butković je istaknuo kako Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture intenzivno ulaže u infrastrukturne projekte na cresko-lošinjskom području. „Tu su radovi na projektu rekonstrukcije DC100 na dionici Osor - Nerezine, a potpisiana su i dva sporazuma između Hrvatskih cesta i Grada Malog Lošinja za rekonstrukciju iste državne ceste na dionici Mali Lošinj - Veli Lošinj i dionice od Ćunskog do Kovčanja, čime se nastavljaju ulaganja Hrvatskih cesta na ovom području.“, podsjetio je Butković naglasivši kako se, osim u projekte prometne infrastrukture, ulaže i u lučku infrastrukturu. Spomenuo je projekte obnove luka na obližnjim otocima, kao što su projekt sanacije i produženje pristana luke Unije,  projekt dogradnje operativnog mola i trajektne rampe u luci Susak koji su rađeni u suradnji sa Županijskom lučkom upravom s kojom, kako je rekao Butković, postoji odlična suradnja, a osvrnuo se i na projekte rekonstrukcije luka Cres i Crikvenica sufinancirane bespovratnim sredstvima.

„Osim projekata prometne i lučke infrastrukture, spomenuo bih i brodicu hitne pomorske medicinske službe koju smo u rujnu predali na korištenje Lučkoj ispostavi Mali Lošinj“, istaknuo je Butković dodavši kako se radi o brodici koja je isporučena u sklopu projekta čiji je nositelj Ministarstvo zdravstva, a u kojem partnerski sudjeluju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Hrvatski zavod za hitnu medicinu. „Projekt je od iznimne važnosti za otočno stanovništvo i mnogobrojne turiste, budući da se njime osigurava pružanje hitne medicinske skrbi stanovnicima i posjetiteljima otoka i priobalja i ujednačava dostupnost hitne zdravstvene skrbi na cjelokupnom teritoriju Republike Hrvatske“, rekao je Butković čestitavši  još jednom Martinje i Dan grada svim stanovnicima Malog Lošinja.

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća dodijeljene su godišnje nagrade te zahvalnice zaslužnim pojedincima, a na sjednici su, uz potpredsjednika Vlade i ministra Butkovića  te gradonačelnicu Grada Malog Lošinja Anu Kučić, sudjelovali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Malog Lošinja Dubravko Devčić, zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medari, kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, predsjednik Gradskog vijeća Cresa Robert Kučić, predsjednik Gradskog vijeća Preloga Đuro Ujlaki i drugi.


Pisane vijesti