ACI d.d. svečano obilježio 40. obljetnicu od osnutka

  • Slika /slike/foto 11_23/foto ACI akademija 10-11_23/nsl ACI_40_Rovinj_14 9-11_23.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U četvrtak, 9. studenog 2023. godine u Rovinju je održana svečana Akademija ACI 40, kojom je najveći lanac marina na Mediteranu i regionalni predvodnik u nautičkom turizmu, ACI d.d. i službeno proslavio velikih 40 godina od osnutka.

Uz Upravu ACI-ja, predsjednika Kristijana Pavića te članove Ivana Heraka i Josipa Ostrogovića, svečanosti su prisustvovali i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić te brojni drugi visoki uzvanici iz nacionalnog turističkog i gospodarskog sektora te lokalne i regionalne samouprave.

„Obilježavajući jubilarnu 40. obljetnicu djelovanja ACI-ja, prvenstveno želim izraziti zahvalnost svim sadašnjim i bivšim kolegama koji su svojim rukama izgradili i podigli ACI na razinu mediteranskog lidera, koji s punim pravom pripada samom vrhu svjetskog nautičkog turizma. Taj položaj i danas zadržavamo te ga svakim danom dodatno oplemenjujemo, što najbolje potvrđuju brojne strateške investicije u izvrsnost infrastrukture i usluge, ali i međunarodna priznanja o čijoj dodjeli odlučuju upravo sami nautičari.“, rekao je predsjednik Uprave ACI d.d. Kristijan Pavić.

Tijekom četiri desetljeća djelovanja, ACI je Hrvatsku pozicionirao u sami svjetski vrh nautike, uvelike doprinoseći ukupnim turističkim rezultatima i nacionalnoj konkurentnosti Republike Hrvatske. S ukupno 22 luke nautičkog turizma ACI predstavlja najveći lanac marina na čitavom Mediteranu.

O značaju nautičkog sektora predvođenog ACI-jem za nacionalni turizam i njegovu budućnost, govorila je i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac koja je rekla kako je nautički turizam vrlo važan segment naše turističke ponude i upravo tu veliku ulogu igra ACI, koji iz godine u godinu ulaže u kvalitetu, konkurentnost, prati i osluškuje svoje korisnike i upravo zato je i dobitnik velikog broja nagrada. „Ono što me posebno veseli je da je upravo ACI predvodnik održivosti i da prati trendove održivog turizma. Turisti mijenjaju svoje navike, oni traže destinacije koje su održive, koje vode brigu o svom zelenom otisku i stoga čestitam ACI-ju na održivosti i na primanju svih standarda održivosti“, zaključila je ministrica Brnjac.

Infrastrukturne iskorake u prvih 40 godina djelovanja i obećavajuće potencijale, kapacitete i kompetencije za dodatno širenje nacionalnog nautičkog portfelja, pohvalio je i izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra mora, prometa i infrastrukture te državni tajnik za more i EU fondove u Ministarstvu mora prometa i infrastrukture, Josip Bilaver. „Bez pretjerivanja možemo se pohvaliti da je danas Hrvatska u svjetskim okvirima, a posebice na Mediteranu, jedna od vodećih nautičkih destinacija. Nautički turizam je zasigurno jedna od hrvatskih prepoznatljivosti, a koja naglašava naše najvrijednije bogatstvo, Jadransko more. Od 1984. i prvih marina, pa sve do danas, ACI raste i razvija se te svojim radom i djelovanjem maksimalno opravdava svoje postojanje. Veseli nas činjenica da je ACI i u svojoj nedavnoj prošlosti nastavio s ulaganjima u nove marine, poput ove u Rovinju, ali i da je sad u tijeku velika investicija u ACI marinu Rijeka u Porto Barošu. Vjerujem da će ACI u svom budućem poslovanju voditi računa o postavljanju najviših standarda kada je u pitanju očuvanje okoliša te da će biti predvodnik u uvođenju digitalizacije i prelaska na obnovljive izvore energije“, istaknuo je državni tajnik Bilaver.

Pisane vijesti