Vlada RH: Usvojen prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvještaja o radu Agencije za obalni linijski pomorski promet za 2018. godinu

Na današnjoj je sjednici Vlade usvojen prijedlog Zaključka o prihvaćanju Izvještaja o radu Agencije za obalni linijski pomorski promet za 2018. godinu.

Izvještajem je obuhvaćeno cjelokupno poslovanje Agencije tijekom prošle godine, uključujući i podatak kako se u 2018. godini u nadležnosti Agencije održavalo ukupno 50 državnih linija temeljem ugovora o javnoj usluzi, od toga 24 trajektne, 11 brodskih te 15 brzobrodskih.

Također, raspisan je natječaj te su sklopljeni ugovori za ukupno 5 državnih linija s obvezom javne usluge, i to 4 trajektne i 1 brodsku.

Uspostavljen je i informatički sustav javnog prijevoza (SEOP). Riječ je o informatičkom rješenju koje obuhvaća sustave evidencija otočnih prava i putnih karata. Primjenom ovog sustava postignuta je kontrola nad korištenjem povlastica te su znatno smanjene zlouporabe prava na povlašteni prijevoz.

Inače, u SEOP-u je krajem 2018. godine ukupno bilo aktivno 97.676 otočnih iskaznica za osobe i djelatnike javnih službi te 45.623 iskaznice vozila otočana i javnih službi. Izdano je 8.705 otočnih iskaznica za osobe te 8.154 otočne iskaznice za vozila, dok su u procesima provjera poništene 6.422 iskaznice za povlašteni prijevoz osoba te 11.920 iskaznica za povlašteni prijevoz vozila.

Pisane vijesti