Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o sanaciji županijskih i lokalnih cesta na području Sisačko-moslavačke županije

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog Odluke o sanaciji županijskih i lokalnih cesta na području Sisačko - moslavačke županije.

Usvajanjem ove Odluke za nositelja projekta sanacije županijskih i lokalnih cesta određuje se Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije (ŽUC SMŽ), a za koordinatora svih aktivnosti Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Riječ je o sljedećim cestama uz graničnu crtu s Bosnom i Hercegovinom: ŽC 3231 od Gline do Velikog Obljaja, ŽC 3253 od Košutarice do Mlake,  LC 33147 od Velikog Obljaja do Žirovca te LC 33175 od mjesta Matijevići do Donjeg Dobretina.

Predmetnim cestama upravlja Županijska uprava za ceste Sisačko - moslavačke županije, koja nema dostatnih sredstava za provedbu njihove sanacije.

Slijedom navedenog, zadužuje se Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da u suradnji s društvom Hrvatske ceste d.o.o. osigura realizaciju Projekta sanacije županijskih i lokalnih cesta na području Sisačko - moslavačke županije, dok će provedbu sanacije organizirati i voditi ŽUC SMŽ.

Sanacija cesta nužna je zbog mjera i radnji koje policijski službenici poduzimaju na zaštiti državne granice na području PU Sisačko - moslavačke.

Procijenjena projektantska vrijednost radova na navedenim dionicama županijskih i lokalnih cesta iznosi cca 5,4 milijuna kuna.

Najave