Vlada RH: Odluke o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora o javnoj nabavi za projekt "Izgradnja građevina za pregled i popravak kontejnera s pripadajućom infrastrukturom u luci Slavonski Brod"

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o davanju suglasnosti Javnoj ustanovi Lučka uprava Slavonski Brod za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u 2023. i 2024. godini za sklapanje Ugovora o javnoj nabavi za projekt "Izgradnja građevina za pregled i popravak kontejnera s pripadajućom infrastrukturom u luci Slavonski Brod" te Odluku o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Javne ustanove Lučke uprave Slavonski Brod za sklapanje Ugovora o javnoj nabavi za projekt "Izgradnja građevina za pregled i popravak kontejnera s pripadajućom infrastrukturom u luci Slavonski Brod".

Odlukama se daje suglasnost za sklapanje Ugovora o javnoj nabavi za projekt "Izgradnja građevina za pregled i popravak kontejnera s pripadajućom infrastrukturom u luci Slavonski Brod", odnosno suglasnost na Odluku Upravnog vijeća Javne ustanove Lučke uprave Slavonski Brod da se po provedenom postupku javne nabave sklopi ugovor o javnoj nabavi sa zajednicom ponuditelja: OSIJEK - KOTEKS d.d. i PROJEKTGRADNJA plus d.o.o.

Navedenim ugovorom utvrđena je vrijednost projekta u ukupnom iznosu od 21,5 mln kn (s PDV-om), a rok za izvođenje radova je 24 mjeseca od dana potpisa ugovora.

Projektom će se omogućiti prostor za odlaganje teških generalnih tereta, punih kontejnera, carinski pregled kontejnerskih roba te popravak oštećenih kontejnera, koji je predviđen u carinskoj i servisnoj radioni. U sklopu projekta planirana je i izgradnja administrativne zgrade s javnim službama, koje će dopremljene kontejnere i druge terete kontrolirati.

Provedbom ovog integralnog ulaganja u kontejnersku infrastrukturu luke postići će se konačni cilj, a to je nadograđena i integrirana infrastruktura, poboljšana intermobilnost i poboljšan postupak pretovara roba u cestovnom, željezničkom i riječnom prijevozu.

Pisane vijesti