Vukovar: ulaganja u vukovarsko-srijemsku cestogradnju

Slika /arhiva/27.05.hr-ceste.jpg

Izgradnja brze ceste Vukovar-Vinkovci-Županja s vukovarskom i vinkovačkom gradskom obilaznicom te pogranične ceste Ilok-Lipovac prioriteti su županijskih vlasti u cestogradnji u idućih nekoliko godina, rekao je župan Božo Galić na sastanku s članovima uprave Hrvatskih cesta (HC) s predsjednikom uprave Jakovom Krešićem na čelu.

Tijekom sastanka, kojem su nazočili i gradonačelnici triju spomenutih gradova Željko Sabo, Mladen Karlić i Davor Miličević te predsjednik županijske uprave za ceste Senko Bošnjak priređen je i multimedijalni prikaz predviđenih projekata.

"Učniti ćemo sve kao bi za sljedeće tri godine pripremili svu potrebnu projektnu i ostalu građevnu dokumentaciju, uključivo i građevne dozvole", kazao je novinarima uoči sastanka predsjednik uprave HC-a Krešić. Dodao je kako će HC pokušati većinu troškova za gradnju brze ceste Vukovar-Vinkovci-Županja s obilaznicama i spojne ceste od Iloka do Lipovca podmiriti vlastitim novcem, a moguće razlike u troškovima novcem iz fondova EU-a.

Po njegovim riječima, samo gradnja brze ceste od Vukovara preko Vinkovaca do Županje stajat će oko 250 milijuna kuna. Također je najavio kako će uprava HC-a "učiniti sve" kako bi već ove godine počela gradnja pojedinih dionica jer je to, kako je obrazložio, i interes države.

U izgradnu cestogradnje u Vukovarsko-srijemskoj županiji u protekle četiri godine uloženo je 150 do 200 milijuna kuna, naveo je Krešić.


(Hina)Najave