Vlada RH: Usvojene odluke o davanju suglasnosti Upravnom vijeću LU Split u svrhu sklapanja ugovora za rekonstrukciju međunarodnog putničkog terminala u bazenu Gradske luke Split

Na današnjoj Sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena je Odluka o davanju suglasnosti Upravnom vijeću Lučke uprave Split da po provedenom postupku javne nabave sklopi ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji međunarodnog putničkog terminala u bazenu Gradske luke Split. Također je donesena Odluka kojom je danas suglasnost Lučkoj upravi Split, za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u 2024. i 2025. godini, za sklapanje ugovora o izvođenju radova na rekonstrukciji međunarodnog putničkog terminala u bazenu Gradske luke Split.

Prethodno donošenju ove dvije odluke, Lučka uprava Split obratila se Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture dopisom iz kolovoza 2023. godine, temeljem kojeg je Ministarstvu dostavljena Odluka Upravnog vijeća Lučke uprave Split o odabiru ponude za Grupu 1 - Izvođenje radova na rekonstrukciji međunarodnog putničkog terminala u bazenu Gradske luke Split, temeljem koje je odabrana ponuda ponuditelja LAVČEVIĆ - INŽENJERING d.o.o., s cijenom od 12,2 milijuna eura bez PDV-a, odnosno 15,3 milijuna eura s PDV-om.

Sukladno Zakonu o proračunu, proračunski korisnici državnog proračuna mogu preuzeti obveze iz ugovora koji zahtijevaju plaćanje u sljedećim godinama pa je dana suglasnost za preuzimanje obveza u 2024. godini cca 7.7 milijuna eura i 2025. godine cca 7,7 milijuna  eura.

Pisane vijesti