Vlada RH: Usvojen prijedlog Zaključka u vezi s realizacijom Projekta rekonstrukcije starog mosta u Trogiru (Čiovski most)

Slika /arhiva/VRH-ulaz.jpg
Na današnjoj je sjednici Vlade usvojen prijedlog Zaključka u vezi s realizacijom Projekta rekonstrukcije starog mosta u Trogiru (Čiovski most).

Zaključkom se zadužuje Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da u suradnji s društvom Hrvatske ceste d.o.o. osigura izradu projektne dokumentacije te dobivanje potrebnih suglasnosti i dozvola za realizaciju projekta rekonstrukcije mosta.

Naime, prethodno obavljenim specijalističkim pregledom utvrđeno je kako je stari čiovski most u vrlo lošem konstruktivnom stanju, zbog čega mu je potrebna rekonstrukcija.

S obzirom da Županijska uprava za ceste Splitsko-dalmatinske županije u ovom trenutku ne raspolaže sredstvima potrebnim za njegovu obnovu, za nositelja/investitora Projekta rekonstrukcije mosta određuje se društvo Hrvatske ceste d.o.o..

Planirana vrijednost izrade projekta rekonstrukcije mosta procijenjena je na iznos od 980.000,00 kuna (bez PDV-a), dok će se procjena financijskih sredstava potrebnih za realizaciju radova rekonstrukcije dati nakon završetka izrade projektne dokumentacije (rok izrade tri mjeseca).

Po završetku rekonstrukcije most će se predati na upravljanje Županijskoj upravi za ceste Splitsko-dalmatinske županije.


Najave