Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o pokretanju postupka traženja strateškog partnera i osnivanju Povjerenstva za provedbu postupka i predlaganje odabira strateškog partnera društva Croatia Airlines d.d.

Slika /arhiva/VRH-ulaz.jpg
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog Odluke o pokretanju postupka traženja strateškog partnera i osnivanju Povjerenstva za provedbu postupka i predlaganje odabira strateškog partnera društva Croatia Airlines d.d.

Podsjetimo, Nacionalnim programom reformi 2018. utvrđeno je da se daljnji razvoj i unaprjeđenje poslovanja društva Croatia Airlines d.d. može realizirati samo sa ozbiljnim strateškim partnerom.

S tim u vezi pokreće se postupak traženja strateškog partnera i osniva Povjerenstvo za provedbu postupka i predlaganje njegova odabira.

Glavna zadaća Povjerenstva jest razmatranje mogućih daljnjih koraka kojima bi se osiguralo dovođenje kvalitetnog strateškog partnera sa značajnim iskustvom u civilnom zrakoplovstvu.

Isti bi između ostalog osigurao širenje prometne mreže te povećanje tržišnog udjela, imajući u vidu važnost redovitog i cjelogodišnjeg povezivanja u domaćem i međunarodnom zračnom prometu, uključujući obnovu flote i dokapitalizaciju tvrtke u svrhu potpore budućeg razvoja društva Croatia Airlines d.d.


Vijesti iz medija