Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade RH i Vlade Republike Slovenije o izgradnji cestovnog graničnog mosta preko potoka Kamenica

Slika /slike/banski-dvori.jpg
Na današnjoj je sjednici Vlade usvojen prijedlog Odluke o pokretanju postupka za sklapanje Sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije o izgradnji cestovnog graničnog mosta preko potoka Kamenica kod stalnog graničnog prijelaza za pogranični promet Obrež (HR) – Božakovo (SLO).

Donošenje ove Odluke nastavak je provedbe ranije započetih aktivnosti u vezi Zaključka Vlade Republike Hrvatske od 6. prosinca prošle godine, a vezano za postupak obnove ili izgradnje zamjenskog mosta na graničnom prijelazu Obrež – Božakovo.
Podsjetimo, riječ je o mostu (i graničnom prijelazu) koji je zbog sigurnosnih razloga 27. travnja 2015. godine zatvoren za sav promet.

Da bi se obnova graničnog mosta uspješno realizirala, potrebno je nastaviti aktivnosti vezane uz postupak pregovora sa slovenskom stranom u cilju potpisivanja sporazuma kojim bi se regulirala raspodjela obaveza između dviju država.
Usvajanjem ovog Zaključka prihvaća se Nacrt sporazuma kao osnova za pregovore, određuje izaslanstvo RH za vođenje pregovora te ovlašćuje ministar mora, prometa i infrastrukture da u ime Vlade RH potpiše Sporazum.

Stranica