Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o načinu podmirenja dugovanja trgovačkog društva 3. MAJ Brodogradilište d.d. s naslova dospjele, a nepodmirene naknade za koncesiju

Slika /slike/banski-dvori.jpg
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog Odluke o načinu podmirenja dugovanja trgovačkog društva 3. MAJ Brodogradilište d.d. s naslova dospjele, a nepodmirene naknade za koncesiju.
 
Usvajanjem Zaključka o iskazivanju spremnosti za uključivanje u proces deblokade računa, pripremu i pokretanje proizvodnje te dovršetak započetih gradnji u društvu 3. MAJ Brodogradilište d.d., Vlada RH je na svojoj 173. sjednici zadužila Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta da u suradnji s društvom Hrvatska brodogradnja – Jadranbrod d.d. provede sveobuhvatnu analizu te predloži konkretne mjere i odluke za realizaciju aktivnosti deblokade računa, pripreme i pokretanja proizvodnje te dovršetak ranije započetih gradnji u riječkom brodogradilištu.
 
U cilju realizacije navedenog Zaključka, i ranije usvojene Odluke o davanju jamstva za kreditno zaduženje, Vlada RH donosi današnju Odluku, a kako bi temeljem iste, ministar mora, prometa i infrastrukture, mogao potpisati sporazum o drugačijoj naplati dospjele, a nepodmirene koncesijske naknade. Nepodmirena dospjela naknada za koncesiju trgovačkog društva 3. MAJ Brodogradilište d.d., Rijeka na dan 30. kolovoza 2019. godine iznosi 5.858.803,13 kuna.
 
Usvajanjem ove Odluke ovlašćuje se ministar mora, prometa i infrastrukture za sklapanje sporazuma s trgovačkim društvom 3. MAJ Brodogradilište d.d., Rijeka, kojim će se regulirati model otplate utvrđene dospjele, a nepodmirene naknade za koncesiju, sa stanjem na dan potpisivanja spomenutog sporazuma.

Stranica