Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na prijenos koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja luke posebne namjene – brodogradilišta Greben

Slika arhiva/VRH-ulaz.jpg
Na današnjoj je sjednici Vlade usvojen prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na prijenos koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja luke posebne namjene – brodogradilišta Greben.
 
Trgovačko društvo Montmontaža - Greben d.o.o u stečaju ovlaštenik je koncesije na pomorskom dobru temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske i Ugovora o koncesiji iz 2004. godine, i to na razdoblje od 32 godine.
 
Usvajanjem ove Odluke mijenja se Ovlaštenik koncesije te se ista prenosi na trgovačko društvo Global Grupa d.o.o.
 
Novi Ovlaštenik koncesije u luku je dužan sveukupno uložiti 5.075.000,00 kuna, uz zapošljavanje 75 novih djelatnika  (do 2022. godine). Također, obvezan je platiti i dospjelu nepodmirenu koncesijsku naknadu čija glavnica iznosi 43.057,63 kune.
 
Dodajmo kako je prenesena Koncesija opterećena zalogom vjerovnika trgovačkog društva Croatia Osiguranje d.d. za osiguranje tražbine u iznosu od 3.500.000,00 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Pisane vijesti