Vlada RH: Usvojen Prijedlog odluke o davanju suglasnosti društvu Hrvatske ceste d.o.o. na Plan građenja i održavanja državnih cesta za 2019. godinu

Slika arhiva/VRH-ulaz.jpg
Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Prijedlog odluke o davanju suglasnosti društvu Hrvatske ceste d.o.o. na Plan građenja i održavanja državnih cesta za 2019. godinu.
 
Plan je usklađen s Programom građenja i održavanja javnih cesta za razdoblje od 2017. do 2020. godine, a koji je Vlada Republike Hrvatske donijela na sjednici održanoj 11. svibnja 2017. godine, kao i sa izmjenama i dopunama navedenog Programa koje su trenutno u fazi donošenja.
 
Planom građenja i održavanja za 2019. godinu predviđaju se ulaganja u iznosu od 2,6 milijardi kuna, od toga za investicije u izgradnju 1,6 milijardi kuna, investicijsko održavanje i rekonstrukciju 548 milijuna kuna, a za redovito i izvanredno održavanje 423 milijuna kuna.
 
Glavnina radova odvijat će se na strateškim projektima kao što su “Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom“ (Pelješki most sa spojnim cestama i novom pelješkom cestom sa obilaznicom Stona), „Multimodalna platforma splitske aglomeracije“, Čvor Okučani – Gradiška i most preko rijeke Save, Državna cesta DC403 u Rijeci, Obilaznica Petrijevaca, Podravski Ipsilon, Spojna cesta Zabok (DC24 – Krapina (DC1) te Brza cesta Popovec – Marija Bistrica – Zlatar Bistrica – Zabok (sa spojem na Breznički Hum).
 
Predmetnim Planom predviđaju se radovi poboljšanja, izvanrednog i investicijskog održavanja, sanacije klizišta, pomoći poplavljenim područjima, a sve u cilju produljenja vijeka trajanja imovine i poboljšanja kvalitete i sigurnosti cestovnog prometa.

Najave