Vlada RH: Usvojen prijedlog Odluke o davanju koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra u svrhu odvijanja programa Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020. godine

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila prijedlog Odluke o davanju koncesije za posebnu upotrebu pomorskog dobra u svrhu odvijanja programa Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020. godine.

Koncesija se dodjeljuje Gradu Rijeci, na području luke Rijeka i to za potrebe odvijanja programskih aktivnosti projekta Rijeka – EPK 2020.

Projekt obuhvaća produkciju i izvedbu kulturnih, umjetničkih i zabavnih programa i događanja, organiziranje kongresa, nacionalnih i međunarodnih skupova te festivala i promotivnih događanja, kao i organiziranje edukativnih i obrazovnih programa za djecu i mladež te postavljanje i korištenje dolazne stanice za Zipline Rijeka.

Koncesija se dodjeljuje na vremensko razdoblje od pet (5) godina, na površini od 5.641 m². Ugovor o koncesiji sporazumno će se raskinuti i prije isteka navedenog roka, i to u slučaju da Lučka uprava Rijeka donese odluku o dodjeli koncesije za gospodarsko korištenje pomorskog dobra, a koje je predmet ove koncesije.

Naknada za koncesiju određena je u simboličnom iznosu od 1 kune po m² zauzetog pomorskog dobra, odnosno 5.641,00 kn godišnje.

Pisane vijesti