Vlada RH: Usvojen Prijedlog obavijesti o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže na dijelu k.o. Split, uvala Žnjan

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Prijedlog obavijesti o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže na dijelu k.o. Split, uvala Žnjan.

Predmetnim Prijedlogom obavijesti raspisuje se javno prikupljanje ponuda za dodjelu  koncesije u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže u uvali Žnjan, ukupne površine 218.322 m².

Koncesija se daje na rok od 40 godina, pri čemu početni iznos stalnog dijela koncesijske naknade iznosi 5,00 kn/m², a početni iznos promjenjivog dijela koncesijske naknade 3% prihoda.

Nakon desete godine stalni dio koncesijske naknade povećavat će se svakih pet godina za 0,50 kn/m² zauzete površine, dok će promjenjivi dio naknade iznositi 5% prihoda.

Procijenjena vrijednost koncesije iznosi više od 1,8 milijardi kuna, dok je visina potrebnih ulaganja za realizaciju projekta procijenjena na iznos od 200 milijuna kuna.

Realizacijom ovoga projekta osigurat će se dodatno zapošljavanje stalnih i sezonskih radnika, povećat će se kvaliteta turističke ponude i usluge, a koristi će imati i lokalno stanovništvo.

Pisane vijesti