Vlada RH: Odluke o davanju suglasnosti Lučkoj upravi Osijek za preuzimanje obveza i sklapanje ugovora za projekt izgradnje pristaništa Donji Grad u Osijeku

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o davanju suglasnosti JU Lučka uprava Osijek za preuzimanje obveza za sklapanje ugovora o građenju pristaništa Donji Grad u Osijeku.

Donošenjem Odluke daje se suglasnost za preuzimanjem obveza na teret sredstava Državnog proračuna u 2023. i 2024. godini u ukupnom iznosu od cca. 16,8 milijuna kuna ( cca. 2,2 milijuna EUR) s PDV-om.

Uz to, donesena je i Odluka kojom se Lučkoj upravi Osijek daje suglasnost za sklapanje ugovora o javnoj nabavi za izgradnju pristaništa s odabranom zajednicom ponuditelja koju čine tvrtke Hidrogradnja d.o.o., Osijek i BP Group d.o.o. Kneževi vinogradi, u ukupnom iznosu od 21,1 milijun kuna (cca. 2,8 milijuna EUR-a) s PDV-om.

Izgradnjom pristaništa na desnoj obali rijeke Drave u Osijeku (od rkm 17+075 do rkm 17+700) osigurat će se ukupno 175 novih vezova za brodice. Rok za izvođenje radova je 01. studenoga 2024. godine.

Pisane vijesti