Vlada RH: Odluka o odobrenju državne potpore društvu Jadrolinija, Rijeka nastavno na mjeru '3.12 Potpora u obliku potpore za nepokrivene fiksne troškove' Privremenog okvira Europske komisije

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o dodjeli državne potpore društvu Jadrolinija u iznosu od 52 milijuna kuna.

Državnu potporu za nepokrivene fiksne troškove Jadrolinija dobiva s ciljem rješavanja problema likvidnosti Društva, a nastavno na Privremeni okvir Europske komisije koji državama članicama omogućuje da iskoriste punu fleksibilnost predviđenu pravilima o državnim potporama radi pomoći gospodarstvu zbog pandemije bolesti COVID-19 (mjera "3.12. Potpora u obliku potpore za nepokrivene fiksne troškove").

Donošenjem ove Odluke utvrđuje se provedba mjere državne potpore od strane Republike Hrvatske što će omogućiti daljnje očuvanje kontinuiteta gospodarske aktivnosti Jadrolinije u sljedećem razdoblju.

Provedba ove mjere ujedno će pozitivno utjecati na stabilizaciju poslovanja Društva čime će se spriječiti brojni negativni učinci na stanovništvo i gospodarstvo Republike Hrvatske. 

Pisane vijesti