Vlada RH: Odluka o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene – luke nautičkog turizma Porto Baroš na dijelu k.o. Stari Grad, Grad Rijeka

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o koncesiji na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene – luke nautičkog turizma Porto Baroš na dijelu k.o. Stari Grad, Grad Rijeka.

Koncesija je dodijeljena trgovačkom društvu ACI – GITONE d.o.o., na vremensko razdoblje od 30 godina, i to na površini od 105.897 m².

Visina stalnog dijela koncesijske naknade iznosi 5,00 kuna po metru kvadratnom zauzete ukupne površine pomorskog dobra godišnje (cca 530 tisuća kuna godišnje), dok iznos promjenjivog dijela naknade iznosi 4 % prihoda, što prema prikazanim ukupnim prihodima iz Studije gospodarske opravdanosti za vrijeme trajanja koncesije iznosi 116,2 milijuna kuna.

Stalni dio koncesijske naknade povećavat će se nakon petnaeste godine svakih 5 godina za 2,00 kune po metru kvadratnom zauzetog pomorskog dobra, što za cjelokupno vrijeme trajanja koncesije iznosi ukupno 22,2 milijuna kuna.

Inače, riječ je o investicijskom ulaganju u pomorsko dobro u koje je Ovlaštenik koncesije dužan uložiti 363,7 milijuna kuna, uz planirano zapošljavanje novih 128 radnika.

Realizacija projekta pozitivno će utjecati na nautičku i turističku ponudu grada Rijeke i okolice, a pridonijet će i razvoju gospodarstva šire regije.

Pisane vijesti