Vlada RH: Odluka o davanju prethodne suglasnosti društvu Zračna luka Dubrovnik d.o.o. za dugoročno kreditno zaduženje kod Erste & Steiermarkische bank d.d., radi financiranja obrtnih sredstava

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o davanju prethodne suglasnosti društvu Zračna luka Dubrovnik d.o.o. za dugoročno kreditno zaduženje kod Erste & Steiermarkische bank d.d.. 
 
Donošenjem ove Odluke osigurat će se financijska sredstva za potrebe osiguranja likvidnosti Društva u ukupnom iznosu od 8,5 milijuna eura (po kamatnoj stopi 3M EURIBOR + kamatna marža od 1,90 p.p. godišnje, promjenjivo, s rokom otplate u 10 jednakih polugodišnjih rata). Prva rata kredita dospijeva na naplatu 30. travnja 2025., a posljednja 30. listopada 2029. godine.
 
Podsjetimo kako je zbog značajnog pada prometa i prihoda uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19, Društvo zatražilo moratorij na otplatu glavnica svih kredita za 2020. godinu, što je u konačnici i odobreno. 
 
Tijekom 2021. Društvo je pokrenulo pregovore s EIB-om te je, u cilju ostvarivanja neophodne razine omjera likvidnosti, Društvu omogućeno ugovaranje nove kreditne linije koja će se koristiti isključivo po potrebi.
 

Vijesti iz medija