Ministar Butković na sastanku s ličko-senjskim županom Petryem

  • Slika /slike/foto 2_22/foto MIN-GS 21-2_22/nsl MIN-GS 21-2_22.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković održao je u ponedjeljak, 21. veljače, u Gospiću radni sastanak s ličko-senjskim županom Ernestom Petryem. Uz ministra i župana, na sastanku su sudjelovali i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić  te gradonačelnici i načelnici iz Ličko-senjske županije.
 
Uoči sastanka ministar Butković izjavio je kako će teme sastanka, između ostaloga, biti ulaganja u prometnu infrastrukturu, u prvom redu cestovnu, budući da na području Ličko-senjske županije postoje ozbiljne potrebe za realizacijom nekih uistinu važnih cestovnih projekata.
 
"U prvom redu to se odnosi na projekt Obilaznice Gospića, spoj autoceste s industrijskom zonom ovdje u Gospiću, obilaznicu Plitvičkih jezera, Majstorsku cestu, kao i na čitav niz drugih cesta koje su ovdje u Ličko-senjskoj županiji pod ingerencijom Hrvatskih cesta, ŽUC-a, gradova i općina.", istaknuo je ministar.
 
Ministar se osvrnuo i na ulaganja u lučku infrastrukturu istaknuvši kako se na području Ličko-senjske županije provodi nekoliko europskih projekata, kao što su luka Žigljen, Primorska ulica u Novalji, ulaganja u Senju te općini Karlobag. "Nikada se nije ulagalo u lučku infrastrukturu kao što se to ulaže u posljednje vrijeme. U tom smislu Ličko-senjska županija ima veliki potencijal, posebno kada govorimo o turizmu, zbog čega su takva ulaganja ovdje i prijeko potrebna.", zaključio je ministar.

Najave