Vlada RH: donesena Odluka o osiguranju sredstava za realizaciju radova sanacije javnih i nerazvrstanih cesta na području Karlovačke županije

Vlada RH je na današnjoj Sjednici donijela Odluku, slijedom koje će se osigurati sredstva za realizaciju radova sanacije javnih i nerazvrstanih cesta, prema programu i projektima koji će biti razrađeni pod nadzorom stručnjaka Županijske uprave za ceste Karlovačke županije, a koji se nalaze u ruralnim područjima uz granicu sa Bosnom i Hercegovinom i na ruti kojom se kreću ilegalni migranti. Naime, Karlovačka županija najkritičnije je područje aktualne migrantske krize u Republici Hrvatskoj (90% svih evidentiranih migranata u RH), gdje se ujedno uređuje i registracijski centar (Dugi Dol).

Radi uspostave učinkovitog čuvanja državne granice prema BIH, ujedno i vanjske granice EU/Schengen područja kao i kontrole prostora kojim se ilegalni migranti kreću, od presudne je važnosti uređenje - sanacija postojećih prometnica.

Obzirom da predmetne ceste imaju loše tehničke karakteristike te nedovoljne sigurnosne značajke, planiranim zahvatima unaprijedit će se stanje kolnika i poboljšati tehničke karakteristike prometnica. Riječ je o 71,36 kilometara javnih i nerazvrstanih cesta, od čega je 24,189 km županijskih cesta, 22,458 km lokalnih cesta i 24,713 km nerazvrstanih cesta na području Karlovačke županije.

Ukupna procijenjena vrijednost nabave projektiranja i radova koji će biti provedeni sukladno ovoj Odluci iznosi oko 18,2 mln eura (sa PDV-om).

Najave