Održana završna konferencija projekta „Razvoj sustava obilježavanja vodnih putova Republike Hrvatske“

  • Slika /slike/foto 12_23/foto rKUNSTEK-KONF 20-12_23/nsl rKUNSTEK-KONF 20-12_23.jpg
  • Slika
  • Slika
Završna konferencija projekta „Razvoj sustava obilježavanja vodnih putova Republike Hrvatske“, u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture održana je u srijedu, 20. prosinca u suradnji sa Županijskom gospodarskom komorom Slavonski Brod, u čijim prostorijama je organizirano predstavljanje programa Konferencije za četrdesetak dionika iz sustava unutarnje plovidbe, odnosno, lučkih uprava, lučkih kapetanija, Hrvatskog registra brodova, Međunarodne komisije za sliv rijeke Save, predstavnika SAFU i ostalih zainteresiranih.

Projekt „Razvoj sustava obilježavanja vodnih putova Republike Hrvatske“, ukupne vrijednosti 3.609.420,88 € (s PDV-om), realiziran je u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020., kroz Prioritetnu os 7 „Povezanost i mobilnost“ s udjelom sufinanciranja od 3.068.007,75 € (s PDV-om).

Ravnateljica Uprave unutarnje plovidbe dr.sc. Duška Kunštek uvodno se obratila sudionicima Konferencije, istaknuvši značaj modernizacije sustava obilježavanja plovnih putova kao jedan od preduvjeta, ali i kao nužnu posljedicu povećanja količine teretnog i putničkog prometa, koje se prevoze unutarnjim vodnim putovima.

„Implementacijom projekta „Razvoj sustava obilježavanja vodnih putova Republike Hrvatske“ očekuje se značajan doprinos investicijskom ciklusu kroz 'Prioritetnu os 7', kao i potpora multimodalnom, jedinstvenom europskom prometnom prostoru, kroz ulaganje u TEN-T s ciljem povećanja teretnog i putničkog prometa, na unutarnjim vodnim putovima. Projektom će se doprinijeti povećanju sigurnosti plovidbe i učinkovitosti sustava obilježavanja međunarodnih vodnih putova u Republici Hrvatskoj, a kroz provedena ulaganja realizirat će se i efikasnost djelatnosti obilježavanja plovnih putova.“, rekla je ravnateljica Kunštek.

Podsjetimo, nabavkom novih plovnih oznaka i zamjenom dvaju plovila za obilježavanje plovnih putova na rijekama Savi i Dravi, izravno će se doprinijeti povećanju sigurnosti plovidbe plovnim putovima Dunava, Drave i Save.


Pisane vijesti