Vlada RH: donesena Odluka o osiguranju sredstava za realizaciju radova izvanrednog održavanja i modernizaciju nerazvrstanih cesta u naselju Sveti Rok, na području Općine Lovinac

Vlada RH na danas održanoj 259. Sjednici donijela je Odluku o osiguranju sredstava za realizaciju radova izvanrednog održavanja i modernizaciju nerazvrstanih cesta na području Općine Lovinac, u naselju Sveti Rok u Ličko - senjskoj županiji.

Donesenom Odlukom zadužuje se Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture osigurati potrebna financijska sredstva, u iznosu od 667.100,00 eura (sa PDV-om), u svrhu održavanja i modernizacije predmetnih dionica nerazvrstanih cesta u navedenom području Općine Lovinac, dok će se infrastrukturni radovi realizirati u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Ličko - senjske županije i Općinom Lovinac temeljem tripartitnog ugovora.

Nerazvrstana cesta koja se planira modernizirati povezuje centar naselja Sveti Rok sa okolnim naseljima i zaseocima. Predmetna cesta pored otvaranja mogućnosti za bolje, brže i sigurnije odvijanje prometa kroz područje naselja Sveti Rok ima veliki značaj za razvoj turizma, obzirom da se na ovom prometnom pravcu nalazi lokalitet Vrbanova pećina koji tijekom godine obiđe i posjeti veliki broj turista. Također, modernizacija ove ceste pridonijet će i razvoju cikloturizma na području općine.

Najave