Vlada RH: donesena Odluka o davanju prethodne suglasnosti na Izmjene i dopunu Statuta Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu

Vlada Republike Hrvatske je na danas održanoj Sjednici donijela Odluku o davanju prethodne suglasnosti na Izmjene i dopunu Statuta Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Vlada RH je donesenom Odlukom dala prethodnu suglasnost Upravnom vijeću Agencije za izmjenu Statuta temeljem članka 12. stavka 2. Zakona o osnivanju Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu („Narodne novine“, broj 54/13, 96/18), a izmjene će se izvršiti prema odredbi članka 50. stavka 2. Statuta Agencije, na način i po postupku propisanom za njegovo donošenje.

Naime, Upravno vijeće Agencije je 23. studenog 2023. godine održalo 95. sjednicu, na kojoj je tekst prijedloga Izmjena Statuta usklađen s dostavljenim mišljenjima te potom upućen Vladi RH, radi davanja odobrenja aktom od 24. studenog 2023. godine.

Podsjetimo, Agencija kao istražno tijelo s javnim ovlastima, odgovorna je za sigurnosne istrage nesreća te ima središnju ulogu u istražnom postupku koji se odnosi na utvrđivanje uzroka nesreće ili nezgode, pa je ključno da Agencija svoje istrage provodi stručno i posve neovisno.

Vijesti iz medija