U Šibeniku potpisan ugovor za izgradnju 1. faze čvora Mandalina

  • Slika /slike/foto 2_24/foto PPVRH Ugovor-HC SIBENIK 14-2_24/nsl PPVRH Ugovor-HC SIBENIK 14-2_24.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Svečanost potpisivanja ugovora za projekt „Rekonstrukcija raskrižja državne ceste D 8 i ul. V. Škorpika u Šibeniku - čvor Mandalina - 1. faza (1 kolnik)“ održalo se u srijedu 14. veljače u Šibeniku.

U nazočnosti potpredsjednika Vlade i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, Ugovor vrijedan 6.892.030,38 eura (bez PDV-a) potpisao je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić s odabranim izvođačem radova, tvrtkom Sarađen, s rokom izvođenja radova od 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.
 
„Drago mi je da smo danas ovdje, da smo u kontinuitetu prisutni u obnovi i izgradnji cestovne infrastrukture, i ne samo cestovne infrastrukture nego i lučke i druge infrastrukture koju pokrivamo kao Ministarstvo“, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar Butković naglasivši jako dobru suradnju s Gradom Šibenikom i sa Županijom. Osvrnuvši se na neke od realiziranih projekata čvorova na državnoj cesti D8, Butković je istaknuo kako je došao red i na čvor Mandalina koji je jako značajan, jer se u ovom dijelu ulaza u Šibenik, osobito u turističkoj sezoni, stvaraju gužve pa će se u tom smislu rješavanjem ovoga to dodatno rasteretiti. Potpredsjednik Vlade i ministar Butković nadalje je podsjetio na prošlogodišnji obilazak radova obnove državne ceste D8 kroz Vodice koji ide jako dobro te bi trebalo biti gotovo do turističke sezone. Spomenuvši još Brodaricu i obilaznicu Drniša, Butković je istaknuo kako su svi ti projekti pokazatelj kako su Hrvatske ceste, ne samo u Šibensko-kninskoj županiji nego i u cijeloj Hrvatskoj, kontinuirano prisutne u obnovi državnih cesta, ali i izgradnji velikih infrastrukturnih projekata te da prate sve potrebe koje se javljaju na terenu.
 
Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić istaknuo je kako će se u radove za navedeni projekt krenuti u dogovoru s Gradom, odmah nakon ishođenja građevinske dozvole, koja se očekuje do kraja ovog mjeseca. „S obzirom na važnost ovog projekta i na to da svakako moramo praktički jednu turističku sezonu žrtvovati, jer je rok dvanaest mjeseci, mislim da ćemo morati što je ranije moguće pristupiti radovima“, nastavio je Škorić naglasivši kako će ovaj projekt u konačnici donijeti dobrobit građanima Šibenika i riješiti prometne gužve, pogotovo na ovom području gdje su trgovačke zone i gdje su jedne od najvažnijih i najprometnijih čvorišta u Gradu Šibeniku.
 
Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić naglasio je izuzetnu suradnju s Hrvatskim cestama kod realizacije postojećih projekata. „Sve što smo realizirali u suradnji s Hrvatskim cestama je izuzetno funkcionalno, ekonomično i ja bih rekao pun pogodak, i čvor Meterize, i čvor Rokići“, istaknuo je šibenski gradonačelnik, dok je šibensko-kninski župan Marko Jelić izrazio zadovoljstvo s onim što se radi na području Grada Šibenika izrazivši nadu da će što prije početi radovi i na drniškoj obilaznici.
 
Projekt obuhvaća rekonstrukciju raskrižja odnosno izgradnju čvora u dvije razine s dva kružna toka te će se jedan denivelirani kružni tok nalaziti na mjestu sadašnjih semafora, a drugi u Ulici Velimira Škorpika s odvojcima prema TC Dalmare, gradskoj četvrti Mandalina i novom vatrogasnom domu. Izgradnjom predmetnog zahvata znatno će se povećati propusna moć kako samog križanja tako i DC8 za vozila u tranzitu, a značajno će se poboljšati povezanost poslovne zone sa DC8 i spojnom cestom prema autocesti. Navedenim projektnim aktivnostima podignut će se nivo prometne usluge na tom području čime će se povećati i prometna sigurnost.

Najave