Svečano otvoren 31. sajam Nautike na Velesajmu

  • Slika /slike/foto 2_24/foto dtBILAVER S-NAUTIKE 14-2_24/nsl dtBILAVER S-NAUTIKE 14-2_24.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Državni tajnik Josip Bilaver sudjelovao je na otvorenju 31. Sajma nautike, koji se održava na zagrebačkom Velesajmu od 14. do 18. veljače 2024. godine.

Sajam nautike u Zagrebu jedan je od najvećih sajmova nautike u državi, koji je tijekom svih godina održavanja uspio zadržati kontinuitet i kvalitetu u organizaciji sajmova, čime zasigurno doprinosi promociji i pozicioniranju Hrvatske kao jedne od glavnih nautičkih odredišta u Europi.

U svom govoru državni tajnik Bilaver istaknuo je: „Nautički sektor se u 2023. godine zadržao na istoj razini kao i pretprošle godine, odnosno podjednako u segmentu dolaska stranih jahti i brodica kojih je bilo nešto malo manje od 55.000, tako i u segmentu charter djelatnost gdje je zabilježeno preko 85 tisuća najmova i ukupno  585 tisuća gostiju”.

Također je istaknuo kako upravo ulaganja u infrastrukturu te i popratne usluge u nautičkim središtima privlače te i zadržavaju goste, stoga će ova Vlada nastaviti ulagati u sektor nautike s ciljem uspješne, dugoročne nautičke sezone te što boljih rezultata.

Ovakva događanja izuzetna su prilika za povećanje turističke ponude što Hrvatskoj, kao turističkoj zemlji, predstavlja snažan poticaj ne samo da podržava ovakva i slična događanja, već i da snažno nastavi s daljnjim ulaganjima u infrastrukturu, kao i u usluge koje će doprinijeti poboljšanju ukupnog gospodarskog rasta.

Pisane vijesti